Ett meddelande från tränaren

13 apr

Hej alla medlemmar!

Nu är snart vår huvudsäsong till ända och vi går mot varmare tider som, i alla fall vi tycker, är bitterljuvt. Vi kan se tillbaka på en rolig säsong där våra åkare har utvecklats, inte bara på isen, utan också som människor. Våra hjälptränare har varit oss till stor hjälp då de har tränat barnen i skridskoskolan och våra yngre åkare i grupp 3, 4 och 5. Våra åkare och tränare är verkligen fantastiska personer och det är härligt att få utvecklas med dem.

Ni föräldrar har förhoppningsvis också lärt er lite mer konståkning under denna säsong och denna helg avslutas ju med vår isshow, Show on Ice – MonOSBYly! Det är tack vare alla er föräldrar, hjälptränare och åkare som vi kan genomföra vår största aktivitet för säsongen så här i mitten av april. Så tack till alla er!

Även om huvudsäsongen avslutas denna helg kommer vi ändå att fortsätta vår verksamhet med så kallad off ice. Off ice är markträning där våra åkare tränar styrka, kondition, koordination, smidighet och grenspecifik träning för konståkare. Vi kommer att ta ledigt några dagar efter isshowen och starta med off ice-träningen fredagen den 21 april. Därefter tränar vi fram till dess att skolorna slutar och tar därefter sommarledigt (se kalender nedan). Anmäl till eftersäsongsträningen via denna länk https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdEGkFMj_g1RVvQyPOrbqeiwbUpIOpgVygk6Wj9fVN19RAOmg/viewform eller skriv upp dig på lapparna som sitter i omklädningsrummen.

Under våren kommer vi, förutom att träna off ice, även att arrangera utbildning för föräldrar och tränare under maj månad i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Utbildningen för föräldrar är Kost för barn och ungdomar och för våra tränare är det Akut omhändertagande. För att utbildningarna ska bli av måste vi ha minst 8 deltagare, därför kommer vi att bjuda in våra äldre åkare till kostutbildningen och tränare från andra föreningar till akut omhändertagande-utbildningen. I maj månad arrangeras även träningsdagar i Mörrum tillsammans med en isdanstränare (Aliki) som de har bjudit in. De åkare som har tagit minst tävlingstest kommer att ha möjlighet att delta om de bekostar det själva. Mer information om detta kommer efter isshowen på vår hemsida.

I juni kommer vi att ha vårt sedvanliga årsmöte och som ni har sett söker vi ny ordförande. Som alltid i föreningslivet behöver vi många personer som hjälper till så är du intresserad av styrelsearbete så hör av dig till valberedningen (information finns på lappar i vårt omklädningsrum). Är du mer intresserad av föreningsarbete som inte är styrelsearbete så hör av dig till styrelsen. Det finns alltid något att göra i en förening.

Om man inte vill ha ett så långt is-uppehåll finns det sommarläger där man kan träna konståkning. Mörrums Konståkningsklubb arrangerar sommarläger vecka 28, Li är tränare på Malmö Konståkningsklubbs sommarläger vecka 31. Båda lägren arrangerar endast träning, vilket innebär att övernattning/pendling och mat får man stå för själv. Till lägret i Mörrum betalar man all träning till klubben både is- och tränarkostnad, till Malmölägret betalar man för is till föreningen men tränarkostnad till tränaren. Hör av er till tranare@osbykk.nu och/eller coach.libaeckdal@gmail.com om du är sugen på sommarläger. För lägret vecka 28 kan ni anmäla intresse redan nu via denna länk: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddVi-F2Z6-GiaeFbXLXQWQZKg2YwmHNIYgyuzycCPqP-ZqyA/viewform eller på lapp i omklädningsrummet.
Information om Malmölägret finns här: https://malmokk.sportadmin.se/start/?ID=348750 

Vi vet ännu inte vilken vecka isen läggs igen i Osby, men det brukar vara i början av augusti. Då kör vi igång med försäsongsträning fram till början av september då skridskoskolan börjar igen och därmed också vår huvudsäsong.

Stort tack för en fin säsong 2022/2023! Nu kör vi isshow! 

Li & Åsa