Grupper

Grupper

I Osby Konståkningsklubb så har vi delat in våra ungdomar i olika grupper så de får träning som är anpassat efter den nivå som de är. Tränarna lägger upp träningen så att alla får den hjälpen som de behöver för att utvecklas.

Riktlinjer för gruppindelning

I Osby Konståkningsklubb har vi kriterier för alla grupper. Vi strävar efter att kunna hålla samma grupper under hela säsongen, dock kan undantag göras.

De saker som tas hänsyn till vid gruppsammansättningar är följande:
* Kunnande (inte enbart tester)
* Mognad
* Skridskouppfattning
* Träningsflit och närvaro
* Ålder
* Skol-/arbetstider
* Att vi har fungerande grupper

Undantag sker, det är tränaren som träffar våra barn, och känner de under träning.
Det är därför tränaren som sätter grupptillhörighet.

Har man några funderingar så kontakta : tranare@osbykk.nu

Grundgrupper är de grupper man tränar i under början av sin konståkningskarriär eller om man vill på ett lättare sätt kunna träna flera idrotter eller göra andra saker på sin fritid. 

Skridskoskolan

  • Är nybörjargrupp för yngre barn. Här lär man sig grunderna i skridskoåkning och blir vän med sina skridskor
  • Här tränar åkarna 1-2 ispass/vecka.

Vi har förstått att ibland har åkarna periodvis mycket att göra (exempelvis i skolan) eller har något annat inplanerat med familjen, och därför är det ok att avstå ett pass per vecka.

Vi har även ett synkrolag, Team Diamonds, som tränar 1 i veckan. Kriterierna för att vara med i Team Diamonds är att man är tävlingsåkare och har klarat minst antingen fri- eller basictest 1. När det närmar sig tävling tillkommer ispass.

Stora teamet är vårt showteam. Stora teamet tränar 2 ispass i veckan och fokus ligger på att träna inför vår årliga isshow i april. Kriterierna för att åka med Stora teamet är att man minst går i årskurs 7 och att man har fri- och basictest 1.