Information inför tävlingar

Tiderna nedan är baserade på att åkarna har fixat håret och eventuellt smink hemma. Vill man göra det på plats så var på plats 20-30 minuter innan den tid som står nedan.

Tänk på att håret ska vara ordentligt uppsatt (inget hår får hänga i ansiktet). Förslag på håruppsättningar är hästsvans (ej i nacken), knut, inbakad/-e eller utbakad/-e fläta/flätor.

Tips på håruppsättningar med instruktioner finns på t.ex. Twist me pretty på Youtube: https://www.youtube.com/@AbbySmithtwistmepretty 

Lite saker ni behöver ha koll på samt förhållningsregler när ni anländer:

* Leta upp medföljande tränare och meddela att ni har har kommit samt ge hen reservskivan. 

* Leta upp rätt omklädningsrum (fråga tävlingsvärdarna i foajéen så visar de er direkt till rätt omklädningsrum).

* Om det är något akut (ni blir sena till tävlingen eller dylikt), så sms:a medföljande tränare.
Observera att inga föräldrar är tillåtna i omklädningsrummen. Behöver åkarna hjälp med tävlingskläder hjälper medföljande tränare till. Behöver åkarna hjälp att knyta skridskorna får ni föräldrar göra det i foajéen eller på läktaren och sedan skicka in åkarna i omklädningsrummet igen.

Mat på tävling

Har ni packat ner matsäck till tävlingen är det jättebra. Tänk på att åkarna inte får äta godis, kakor, chips eller dricka läsk innan de tävlar. Eftersom det ofta är många som tävlar och på olika tider, vill vi tränare att ni respekterar varandra och inte äter godis eller dricker läsk framför de kompisar ni har som inte har tävlat än. Vänta helt enkelt med detta tills ni har lämnat tävlingsarenan. Detta gäller er föräldrar också, var ett gott föredöme.

Hålltider

Den starttid som står för ens tävlingsklass minus 1,5 h är den tid man behöver vara på plats i tävlingsarenan. Står det exempelvis “Minior grupp 1 startar kl. 13.30” ska åkaren vara på plats med hår och smink klart samt uppvärmningskläder (ej skridskor) senast kl. 12.00. Tid för uppvärmning på golv fås av medföljande tränare. Efter uppvärmningen på golv tar åkaren på sig sina skridskor.

Om man tävlar i första startgruppen kl. 09.00 när man åker på tävling räcker det att vara på plats kl. 08.00 med hår, eventuellt smink klart och uppvärmningskläder på.

Packlista:

– skridskor

– skridskoskydd

– hela vantar

– huvudskydd (för de som använder det och vill ha det på tävling). En del åkare har haft huvudskyddet på under uppvärmningen men tagit av det när det varit dags att åka programmet. Det är upp till er föräldrar.

– tävlingsklänning/tävlingsdräkt

– hela strumpbyxor

– hudfärgade underkläder

– inga svarta sockar till skridskorna!

– klubbjacka

– överdragskläder för uppvärmning på golv (obs! ej onepice)

– musiken i ett helt cd-fodral och tydligt märkt med namn och föreningstillhörighet (kom ihåg att ta hem skivan)

– gympaskor att ha uppvärmning på golv i (Converse eller andra sneakers är inte gympaskor)

– hopprep

– vattenflaska med vatten i (ej iskallt då det inte tas upp lika bra av kroppen)

– näsdukar

– plåster

– hårnålar/klämmor, hårspray

– Varm filt om det är en kall ishall

– ett glatt humör, nu ska vi tävla! =)